2009. április 16., csütörtök

Gyümölcsös kukoricalepény

Hozzávalók:

4 tojás
12 dkg barna cukor
13 dkg olvasztott vaj / margarin
15 dkg teljes őrlésű tönkölybúza liszt / vagy másfajta
15 dkg kukoricaliszt
1 csomag sütőpor
tetszés szerint bármilyen, nem leveses gyümölcs, nagyobb darabokra vagdalva / szilva, alma, körte, datolya, stb.

Elkészítés:

A tojást habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a sütőporos, szitált lisztet, és jól kikeverjük a masszát.
Belekeverjük a gyümölcsöt is, és kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Tetejére is szórhatunk gyümölcsdarabokat, vagy durvára vagdosott diót, mogyorót, mandulát.
Előmelegített sütőben, 250 °C - on kb. 10 percig süssük, majd csökkentsük a hőt 180 °C - ra, és további 30 percet hagyjuk sülni.
Végezzünk tűpróbát!
Amint kihűlt, szeletelve kínáljuk, olvasztott csokoládét, vagy karobmázat is csorgathatunk rá.

Nincsenek megjegyzések: