2008. november 13., csütörtök

Zabpelyhes almás sütemény

Hozzávalók:

4 db tojás
1 csésze olvasztott méz
15 dkg olvasztott margarin
2 doboz joghurt / vagy kefir, tejföl
5-6 db reszelt alma
2,5 csésze teljes őrlésű búzaliszt
2 csésze zabpehely
1 evőkanál sütőpor
1 evőkanál szódabikarbóna
1 evőkanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A tojásokat a mézzel alaposan kikeverjük, lassan adagoljuk hozzá a margarint, majd keverjük bele a joghurtot, és az almareszeléket. (Az olvasztott méz és margarin ne legyen meleg.) Végül keverjük el a masszát a szódabikarbónával, sütőporral, fahéjjal elkevergetett liszttel is.
Előmelegített 180 °C –os sütőben, sütőpapírral bélelt tepsibe simítva, kb. 50 perc alatt kisütjük.

Nincsenek megjegyzések: