2008. augusztus 18., hétfő

Szilvás sütemény



Hozzávalók:


4 tojás
3-4 evőkanál édesítőszer
3-4 evőkanál olívaolaj
2 dkg étkezési keményítő
10 dkg zabkorpa
1/2 citrom leve
fahéj
csipetnyi só


Tetejére:

50 dkg szilva
1-2 evőkanál citromlé


Elkészítés:

A tojássárgáját az édesítővel habosra keverjük, belecsorgatjuk az olajat, jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a keményítővel elkevert zabkorpát, a sót, citromlevet, fahéjjal ízesítjük, végül beleforgatjuk a fehérjéből vert kemény habot.

Kikent, korpával hintett tepsibe simítjuk a masszát, tetejét kirakjuk felezett, citromlével meglocsolt szilvával.

Előmelegített sütőben, közepes 180 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: