2008. május 27., kedd

Zabpehely-torta

Hozzávalók a tésztához:

15 dkg zabpehely
2 dl langyos tej
15 dkg vaj / margarin
25 dkg cukor
15 dkg darált dió
késhegynyi szódabikarbóna
4 tojás


Töltelék: bármilyen pikáns lekvár

Elkészítés:


A zabpelyhet beáztatjuk a tejbe pár órára, hogy megduzzadjon.
A vajat habosra kavarjuk, apránként adagoljuk hozzá a cukrot, majd eldolgozzuk
a szódabikarbónával kevert dióval, a megduzzadt zabpehellyel, a tojások sárgáival, végül a fehérjék keményre vert habját forgatjuk hozzá lazán.

Kikent formába simítjuk, előmelegített sütőben, közepes hőfokon kisütjük kb. 40 perc alatt.
Kihűtjük, kettévágjuk, és lekvárral megtöltjük.

Nincsenek megjegyzések: