2008. május 22., csütörtök

Gyümölcsös zabkorpás sütemény

Hozzávalók:


10 dkg zabkorpa
10 dkg cukor
4 tojás
½ csomag sütőpor
kevés víz

fahéj, vagy mézeskalács fűszerkeverék
vaníliás cukor, vagy vanília aroma
4-5 db alma, vagy másfajta gyümölcs, tetszés szerint


Elkészítés:


Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, szépen kirakjuk tisztított, vastagabbra szeletelt almával (ez lesz a sütemény teteje).

A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a sütőporral elkevert zabkorpát. Egy kevéske kis vizet is adunk hozzá, hogy krémesebb legyen az állaga, ízesítjük egy kis fűszerrel, pár csepp aromával. A tojások fehérjének keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk.

A masszát rásimítjuk az almára, és előmelegített, 200 °C - os sütőben, kb. 35 perc alatt kisütjük.

Ha kihűlt, tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk, és szeletelve kínáljuk.

Tetejét bevonhatjuk csokimázzal, vagy karobmázzal is.

Karobmáz:

1 púpozott evőkanál tönkölyliszt (vagy másfajta)
1 dl víz
1 dl margarin
1 dl barna cukor
1 dl karobpor

A lisztet simára keverjük a vízzel, kis lángon besűrítjük, hagyjuk kissé lehűlni, és ekkor dolgozzuk el egyenletesre a margarinnal, a cukorral, és a karobporral.

Nincsenek megjegyzések: