2008. március 4., kedd

Márványkalács


Hozzávalók:


3 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csésze cukor
1/3 csésze olívaolaj
1 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
41 dkg sűrített tej
3-4 teáskanál karobpor
3-4 teáskanál cukor
1/3 csésze mazsola
1/3 csésze kókuszreszelék

Elkészítés:

Az utolsó 4 hozzávalót külön keverjük össze.

A sütőporos, szitált lisztet alaposan elkeverjük a cukorral, olajjal, fahéjjal, és a szegfűszeggel. Annyi sűrített tejet öntünk bele, hogy krémszínű masszát kapjunk. Kiolajozunk és lisztezünk egy kuglófformát (más forma is jó, pl. gyümölcskenyér, vagy koszorú, stb.), beleöntjük a tészta felét. A másik feléhez adjuk a karobos keveréket, és annyi tejet, hogy jó állagú maradjon. Simítsuk az első masszára, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on, kb. 45-60 percig süssük.

Forrás: vegetarianus.hu

Nincsenek megjegyzések: