2008. február 17., vasárnap

Zabpelyhes mézes keksz


Hozzávalók:

1 dl méz
8 dkg lágy vaj
1 tojás
20 dkg zabpehely

2 dl tej
20 dkg tönkölybúzaliszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
őrölt fahéj
10 dkg mazsola

Elkészítés:

A mézet a vajjal jól kikeverjük, eldolgozzuk a felvert tojással, hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, a zabpelyhet, a tejet, és a mazsolát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe, vízbe mártott kanállal kis halmokat rakosgatunk egymástól kissé távolabbra, a halmocskákat pedig a kanál hátával lelapítjuk korongformára.

Jól előmelegített, forró sütőbe tegyük, de vegyük vissza a hőt 180 °C – ra, és kb. 15 perc alatt süssük ki.
Ne süssük túl!

Nincsenek megjegyzések: