2008. február 5., kedd

Répatorta

Hozzávalók:


25 dkg reszelt sárgarépa
4 tojás
2 evőkanál citromlé, és a citrom reszelt héja
20 dkg cukor
12 dkg tönkölybúza liszt
½ csomag sütőpor
10 dkg darált mogyoró

Díszítés:

cukormáz (vagy tejszínhab)
5 dkg durvára vagdalt pirított mogyoró / vagy durva kekszmorzsa

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, majd belekeverjük a tojás sárgákat, a sütőporos, szitált lisztet, a darált mogyorót, és a reszelt répát.

Kivajazott tortaformában, előmelegített, közepes hőfokú, 180 °C - os sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 50 perc).

Cukormáz:

18 dkg porcukor
1 ½ citrom leve

Elkészítés:

A citromlében kevergetve feloldjuk a cukrot, s egy kanál domború felével elkenjük a mázat a meleg tortalapon.
A tészta így beissza a citromlevet, a cukortól pedig a torta teteje szép fényes lesz.

Nincsenek megjegyzések: