2008. február 4., hétfő

Napraforgós-sütőtökös muffin


Hozzávalók:

1 csésze liszt
1/2 csésze barnacukor
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál mézeskalács-fűszer
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál szódabikarbóna
3/4 csésze sütőtök-püré
1 db felvert tojás
1/4 csésze tej
1/4 csésze napraforgó olaj
1 csésze zabpehely
1/2 csésze nyers vagy pirított napraforgómag

Tetejére:

1 evőkanál napraforgó olaj
1/3 csésze barna cukor
3 evőkanál napraforgómag
1 evőkanál liszt
1/4 teáskanál mézeskalács fűszer

Elkészítése:

Jól elkeverjük a lisztet a cukorral, a sütőporral, a fűszerrel, a sóval és a szódabikarbónával. Külön simára keverjük a tök-pürét, a tojást, a tejet és az olajat, majd hozzáadjuk apránként a lisztes keveréket, végül a zabpelyhet és a napraforgót is.
A formákat 3/4-ig töltjük.
Az olajat elkeverjük a cukorral, a napraforgómaggal, a liszttel és a fűszerrel. Ebből a keverékből mindegyik muffinra cseppentünk néhányat.
Előmelegített, 220 °C - os sütőbe tesszük, de visszavesszük a hőt, és közepes hőfokon 18-25 percig sütjük.

Forrás: hazipatika.hu


Nincsenek megjegyzések: