2008. február 15., péntek

Diós-mézes töltött sütemény

Hozzávalók:

25 dkg margarin
30 dkg méz
10 dkg finomra őrölt dió
10 dkg durvára darált / vagdosott dió
4 tojás
pici ánizs
30 dkg tönkölybúzaliszt
½ csomag sütőpor
20 dkg lekvár

0.5 dl rum

Elkészítés:

A vajat és a mézet állandó keveréssel, lassú lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a dió felét, a tojásokat, az ánizst, és habosra keverjük, végül a sütőporos, szitált lisztet keverjük bele.

A durvára darált diót megpirítjuk, elkeverjük a lekvárral és a rummal.

Sütőpapírral bélelt formába tesszük a tészta felét, rákenjük a diós masszát, és a tészta másik felével befedjük.
Előmelegített, közepes, 180 °C – os sütőben sütjük ki.
A formából kiborítjuk, mázzal kenjük meg a tetejét.

Narancs, vagy citrommáz

Hozzávalók:

15 dkg porcukor
1-2 evőkanál finomra reszelt narancs -, vagy citromhéj
1-2 evőkanál narancs-, és citromlé
1 dkg vaj
2 kiskanál tej

Elkészítés:

Az összetevőket gőz fölött, folyamatos keveréssel besűrítjük.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megcsinaltam es mennyei lett!Ez egy nagyonjo es konnyu dios suti recept.Mindenkinek ajanlom!

mariam írta...

Örülök, hogy ízlett! :-)