2008. január 22., kedd

Sütőtökös pitetorta

Hozzávalók:


Tészta:

3 tojásfehérje
10 dkg darált háztartási keksz
12 dkg barnacukor
10 dkg darált dió

Töltelék:

1 kg sütőtök
2 dl barnacukor
2 tojás
2 evőkanál tej
1/2 - 1/2 kávéskanál tengeri só, szegfűszeg, szerecsendió, fahéj, őrölt bors
3 cl rum

Elkészítés:

A megtisztított, héjas, nagyobb kockákra vagdosott sütőtököt sütőlapra rakosgatva, közepes lángú sütőben megsütjük, majd kihűtjük. A tököt megtisztítjuk a héjától, áttörünk belőle annyit, hogy 5 dl mennyiséget adjon ki. Ehhez a püréhez adjuk a többi hozzávalót, s jól kikeverjük.

A tésztához tojásfehérjét felverjük, majd a cukrot is hozzáadva, kemény habot készítünk. A kekszet és a diót beleszórjuk, majd egy kikent, morzsával meghintett pitetorta - formába simítjuk.

Előmelegített, forró, 220 °C - os hőmérsékleten 15 percig sütjük, kivesszük, ráöntjük a tökpürés masszát. Visszatesszük a sütőbe, s most már közepesre csökkentett, 170 °C - on kb. 45 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: