2008. január 15., kedd

Müzliszelet

Hozzávalók:

18 dkg zabpehely
4 evőkanál fehér tönkölyliszt
4 - 5 evőkanál méz
10 dkg mazsola
1 dl olaj
3 evőkanál szezámmag
1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:

A mazsolát kissé beáztatjuk, lecsepegtetjük.
A mézet az olajba csorgatjuk, s elkevergetjük.
A zabpelyhet, a lisztet, szezámmagot és a fahéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát, és a mézes olajat is. Ragacsos masszát kapunk, ha túl sűrű, egy pici tejjel lazíthatjuk.
Sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe öntjük, egy megnedvesített evőkanál domború felével elsimítgatjuk.
Előmelegített, 180 °C - os sütőben kb. 20 perc alatt kisütjük.
A kisült tésztát csokimázzal is bevonhatjuk.
Fahéj helyett kókuszreszeléket, vagy aprított olajos magvakat is tehetünk bele.
Még melegen szeleteljük, így könnyebben szelhető.

Nincsenek megjegyzések: